Hämeenlinna valitsi Kuntotekniikan

Hämeenlinnan kaupunki on valinnut Suomen Kuntotekniikka Oy:n toteuttamaan väyläverkon kuntotiedon päivityksen vuosien 2013-2018 toteumatietojen perusteella sekä kuntotiedon jatkojalostuksen, jotta se palvelisi paremmin katuinfran kunnonhallintaa. Lopputuote mukailee Kuntotekniikan kehittämän kokonaisprosessin, Korjausvelkaspiraalin, periaatteita.

Hämeenlinnan kaupunki on teettänyt vuonna 2012 katuverkon kuntokartoituksen Carement Oy:llä. Kartoitus tehtiin tuolloin miltei koko väyläverkolle, lukuun ottamatta vuosina 2009 – 2012 korjattuja ja rakennettuja katuja. Tuolloin Hämeenlinnan kantakaupungissa ja kuntaliitosten myötä kaupunkiin liitetyissä uusissa osissa kartoitettiin sen hetkisen tiedon ja menetelmien avulla sekä katujen että kevyen liikenteen väylien kunto.

Hämeenlinnan kaupunki on ollut mukana KEHTO-konsortiossa, jonka johdolla toteutettiin vuonna 2012 Rapal Oy:n vetämä korjausvelkahanke (KOVE). Hämeenlinnan kaupunki laati oman korjausvelkalaskelman saman vuoden kuntomittauksien perusteella. Tästä huolimatta Hämeenlinnan kaupunki ei ole saanut väyläverkon korjausvelkaa hallintaan eikä löytänyt työkaluja, joilla olisi tuottanut faktaperäistä tietoa päättäjille, johdolle, suunnittelijoille ja ylläpidon asiantuntijoille.

Hämeenlinnan kaupunki päätti keväällä 2018 jatkaa projektia, jossa kaupungin ensisijaisina tavoitteina on hyödyntää olemassa olevaa aineistoa, aikaansaada konkreettisempi hyöty jo tehdystä työstä korjausvelan hallitsemiseksi, päästä kiinni jatkuvaan infraomaisuuden kunnonhallintaan ja tuottaa faktoihin perustuvaa aineistoa katuverkkoon liittyvän päätöksenteon pohjalle.

Parhaiten kaupungin tavoitteisiin vastasi Kuntotekniikan esittämät ratkaisut, osaaminen sekä referenssit. Hankintapäätöspöytäkirjassa todetaan:

”Kaupungin näkemyksen mukaan Suomen Kuntotekniikka Oy on ainoa alana toimijoista, joka hallitsee kokonaisprosessin ja jolla on kaupungin tarpeita vastaava kokonaisprosessi. Suomen Kuntotekniikan tarjouksessa lisäarvo tuotetaan asiantuntijuutena tehtyjen mittausten pohjalta sekä asiana laajan osaamisen ja kokemukseen perustuen. Työn lisäarvo ei perustu uusiin mittauksiin tai ohjelmistoon, vaan tiedon analysoimiseen ja parempaan hyödynnettävyyteen”

Lisätietoja projektipäällikkö Antti Hirvonen 044 286 7695 tai kunnonhallinnan asiantuntija Jari Marjeta 050 543 0025.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *