Katurekisteri (QGIS)

Etenkin pienemmissä kunnissa tieto katujen kunnosta saattaa olla vain Excel-taulukossa, ruutupaperilla tai ”pahimmassa” tapauksessa ainoastaan katumestarin päässä. Tällöin tietoa ei voida välttämättä hyödyntää täsmällisesti kunnan päätöksenteossa ja muussa toiminnassa ja suunnitelmallinen toiminta on vaikeaa. Korjaustoimenpiteitä ei välttämättä osata ohjata oikeaan aikaan oikeaan paikkaan, ja usein katu ehtii mennä liian huonoon kuntoon, jolloin korjaus tulee kalliimmaksi. Erilaisten tietolajien ja toimijoiden yhteensovittaminen on haastavaa, eikä selkeää kokonaiskuvaa muodostu.

Tarjoamme ratkaisuna katurekisterin perustamista. Katurekisteriin voidaan tuoda kaikkea mahdollista paikkatietoa, kuten tietoa katujen kunnosta, saneeraushistoriatiedot, rumpujen sijainti ja vaikkapa liikennemerkkitiedot.

Katurekisterin avulla omaisuudenhallinta helpottuu ja tieto on kaikkien eri kunnan toimijoiden käytettävissä. Katurekisterimme sopii hyvin myös pienten kuntien ratkaisuksi, sillä se toimii ilmaisella QGIS-ohjelmistolla, jolloin ohjelmistokustannuksia ei tule. PostGIS-ominaisuudella voidaan ottaa yhteys Kuntotekniikan kuntotietokannan palvelimelle, tai vaihtoehtoisesti tarpeen mukaan tilaajan omalle palvelimelle tai pilvipalveluun.

Katurekisteri voidaan toimittaa tilaajan tarpeen ja osaamisen mukaan myös ”avaimet käteen” -palveluna, jolloin hoidamme kaiken asennuksesta ja koulutuksesta alkaen. Kysy lisää projektipäällikkö Antti Hirvoselta, p. 044 286 7695, etunimi.sukunimi@kuntotekniikka.fi