INOVITAS

INOVITAS

iNovitas infra3D – yksi kuvaus, monta käyttötapaa! iNovitaksen älykkäällä kuvaustavalla ja tarkasti sijoitetuilla kameroilla saadaan otettua korkealaatuista stereokuvaa, joka on paikkaan sidottua. Ajoneuvossa on kaksi kameraa edessä ja kaksi kameraa takana, joiden lisäksi ajoneuvoon voidaan kiinnittää myös pallopanoramakamera sekä laserkeilain. Paikannusta varten ajoneuvon katolla on INS/GNSS-perusteinen paikannin (inertiamittaus ja satelliittipaikannus).

Alla olevaa kuvaa klikkaamalla avautuu iNovitas Infra3D-palvelun yleisesittely PowerPoint esityksenä.

Kuvat käsitellään automaatiolla ja raakakuvista saadaan prosessoitua vääristymätön ja korjattu, tarkasti paikkaan sidottu virtuaalimaailma. Tarkkojen stereokuvien avulla voi tehdä tarkkoja mittauksia ympäristöstä, milloin tahansa ja missä tahansa. Kuvilla voidaan mm. visualisoida paikkatietoa, esittää suunnitelmia ja tehdä kuntoarviointia. Kuvilta voidaan luoda myös pistepilvi esimerkiksi kaupunkimallinnuksen tarpeisiin, sillä jokaisella kuvapisteellä on koordinaatti.

Teknologia mahdollistaa jatkuvan tiedon inventoinnin ja mittaamisen; mahdollistaen näin yhtenä osa-alueena myös kuntoarvioinnin kuvilta. Infra3D onkin ratkaisuna kustannustehokkain silloin, kun ajatuksissa on kerätä kuntotieto ja myös omaisuustieto kuten liikennemerkit tai muut näkyvät varusteet ja laitteet. Alueellisen kuivatustarkastelun työkaluna Infra3D on täysin lyömätön, kun kuville voidaan laittaa niin maanalaiset, kuin myös maanpäälliset kuivatusrakenteet omina tasoinaan. Lue lisää iNovitaksen nettisivuilta.